Çarşamba MYO’da 350 Öğrencinin Mezuniyet Gururu
31 Mayıs 2019, Cuma - 21:22
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) 2018-2019 döneminde mezun olan 350 öğrenci, mezuniyet sevinci yaşadı.

Çarşamba Göl Restoran bahçesinde düzenlenen törene Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Halit Doğan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, akademisyenler, öğretim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

“İleride bizlerin gurur kaynağı olacaksınız”

Açılış konuşmasını yapan Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, öğrencilere hitaben, “Ülkemizin kalkınabilmesi için yetişmiş ara insan gücüne ihtiyaç duyulması amacıyla yola çıkılarak kurulmuş olan yüksekokulumuzda tüm derslerinizi başarılıyla tamamlayarak diploma almaya hak kazandınız. İlerideki başarılarınızın bizlerin gurur kaynağı olacağını belirtir, sizleri ve velilerinizi kutlarım” dedi.

“Çok isabetli bir tercih yapmışsınız”

Aydemir’in ardından konuşma yapan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Çarşambamız için, öğrencilerimiz için çok güzel bir gün. Öğrencilerimize söylemek istediğim birkaç husus var. Gerçekten bakıldığında çok isabetli bir tercih yapmışsınız. İstihdam imkanı olan, hemen iş bulabilme imkanı olan alanlardan mezun oldunuz. İstihdam alanında önünüz açık. Tabiî ki hayat okulda öğrenilenlerden ibaret değil. Sürekli bilgilerimizi yenilememiz gerekir. Bu bilgilerimizin üzerine koymamız ve hayattan umutlu olmamız gerekmektedir” diye konuştu.

“Bizlerle irtibatınızı kesmeyin”

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı da konuşmasında öğrencilere başarı dileklerini ileterek tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Batı, “Sizleri yeni bir hayata uğurluyoruz. Bizler sizleri bilgi ile donattık ama bilgi sürekli gelişen bir kavram. Hayatınız boyunca kendinizi geliştirmenizi tavsiye ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda bizlerle irtibatınızı devam ettirmenizi istiyoruz. Mezunlar Koordinatörlüğümüz vasıtası ile bizlere geri bildirimlerde bulunursanız, bizim gelişmemize de katkıda bulunmuş olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan okul birincisi Sinem Şahin ise mutluluğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından ödül töreni ve diploma törenine geçildi. Diploma ve ödüllerin takdiminin ardından mezun olan 350 öğrenci hep birlikte kep attı.