OMÜ Devlet Konservatuvarında Mezuniyet Heyecanı
31 Mayıs 2019, Cuma - 18:26
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:13

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı 2018 - 2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda gerçekleşen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ferit Bulut, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emre Pınarbaşı, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Yener, konuşmasında ülkenin sanatçı ve eğitimci ihtiyacını karşılayanlardan kurumlarından birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Devlet Konservatuvarının; Ulu Önder Atatürk’ün de hedefleri ve ülkemizin çağdaş ve uygarlık düzeyinin yükseltilmesi noktasında görevini yerine getirmeye çalıştığını vurguladı.

Yener, öğrenciler kadar velilerin de bu güzel günü hak ettiklerini belirterek sözlerini noktaladı.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ferit Bulut ise, bu yıl ikincisi düzenlenen mezuniyetin 19 Mayıs’ın 100. Yılı gibi anlamlı bir zamana denk gelmesinin onu daha anlamlı ve değerli kıldığına vurgu yaparak sözlerine başladı.

“Tırmanmayı göze alan zirvenin hazzını yaşar.”

Mezun öğrencilere bu süreçte sabırlı olmaları gerektiği tavsiyesinde bulunan Bulut ”Sevgili öğrenciler tırmanmayı göze alan zirvenin hazzını yaşar. Eminim bugün hepiniz hüzün ve sevinci bir arada yaşıyorsunuz. Bir tarafta başarmanın mutluluğu diğer taraftan okuldan, arkadaşlarınızdan ayrılmanın hüznü var. Unutmayınız ki her bitiş aslında bir başlangıçtır. Bundan sonraki süreçte müziğin dili, disiplini ve birleştirici gücüyle hepinizin çok başarılı olacağına inancım tam.” ifadelerini kullandı.

Bu süreç büyük bir emeğin ve sabrın sonucudur.

Son olarak söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan “Bu süreç; bütün her şeyini ortaya koymuş aile, elinden geleni yapan öğrenci, bildiklerini paylaşan akademisyen, lojistiğini yapan idari personel ve yöneticiler ile büyük bir emeğin sonucudur. Bu noktada hepinize kutlu olsun.”  dedi.

Mezun öğrenciler başarı belgelerini; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ferit Bulut, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emre Pınarbaşı, Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Yener ve Öğretim Görevlisi Savaş Öztürk’ün elinden aldı.

Tören; keyifle dinlenen ve çok sayıda alkış alan, mezun öğrencilerin müzik dinletisinin ardından öğrencilerin kep fırlatarak mezuniyetlerini kutlamasıyla sona erdi.