Adalet MYO’nun 7. Dönem Mezuniyet Töreni Coşkusu
31 Mayıs 2019, Cuma - 17:43
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:14

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. 7. dönem mezunlarını veren Adalet MYO'dan bu yıl 60  öğrenci mezun oldu.

Törene; Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkan Av. Halit Doğan, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Beğen, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı ve Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, Çarşamba Ticaret Borsası MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, ilçe protokolü, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve davetliler katıldı.

Okul birincisi Nuray Temiz mezun olan öğrenciler adına duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı ve Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil yaptığı konuşmada "Okulumuzun 7. mezunlarını vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Adalet, bütün tarih boyunca, bütün milletler için büyük önem taşımıştır. Adalet alanında çalışacak yetişmiş personele her zaman ülkemizin ihtiyacı var. Ülkemiz yargı alanında gerçekten reformist bir takım çalışmalar yürütülmektedir. Giderek adalette kalitenin çıtası yükselecek gibi gözüküyor. Bütün bu çalışmalar eminim ki genç arkadaşlarımın çalışma döneminde daha güzel bir adalet ortamının sağlanmasında etkili olacaktır. Değerli öğrencilerimiz, Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirmekle güzel bir başarı elde ettiniz. Eminim hepiniz iş bulmakta zorlanmayacaksınız ve kısa süre içinde meslek alanlarınızda çalışmaya başlayacaksınız. Hiçbir zaman eğitiminizin bittiğini düşünmeyin kendinizi geliştirmeye devam edin. Sizleri ve ailelerinizi emeklerin ötürü tebrik ediyorum, öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında üstün başarılar ve bol şans diliyorum." ifadelerini kullandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı ise "Sayın rektörümüz iş yoğunluğu sebebiyle törene katılamadı. Kendisinin selamlarını, sevgilerini ve tebriklerini iletiyorum. Bugün Üniversitemiz için hasat dönemi diye düşünüyorum. Ümit ediyoruz ki hasadımız verimli ve kaliteli olsun. Bütün çabalarımız bunun içindi. Değerli veliler sizler bizlere çok değer verdiğiniz göz bebeklerinizi emanet ettiniz. Bizler de onları çağdaş bilgilerle donatmaya çalıştık. Hayatın sürekli gelişmeye açık olması gereken bir süreç olduğunu asla unutmamalıyız. Mezunlarımızdan bilgilerinin sürekli geliştirmelerini arzuluyoruz. Bizlerinde kurumsal olarak daha ileriye gidebilmemiz, kendimizi geliştirebilmemiz için paydaşlarımızdan geri bildirim almamız gerekiyor. Bu bakımdan mezun arkadaşlarımızdan mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunlar ve ya izim eksiklerimizle ilgili her hangi bir tespitleri olursa mutlaka geri bildirim yapmalarını temenni ediyoruz. Mezunlar Koordinatörlükle irtibatlarını hiçbir zaman koparmamalarını diliyoruz. Mezun arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında mutluluklar ve başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Ardından okul birincisi Nuray Temiz, ikincisi Hasret Türer ve üçüncü İrem Şahin'e hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından verildi. Mezuniyet heyecanı öğrencilerin kep atma seremonisi ile sona erdi.