Alaçam MYO’da Mezuniyet Coşkusu
31 Mayıs 2019, Cuma - 17:11
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Alaçam Meslek Yüksekokulu (MYO), düzenlediği 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni ile 400 öğrencisini mezun etti.

Alaçam Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine, Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, kamu kurum temsilcileri, veliler ve mezun öğrenciler katıldı.

Alaçam MYO’yu birincilikle bitiren Gizem Uzun’un yaptığı teşekkür konuşmasının ardından söz alan Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, “ Alaçam Meslek Yüksekokulu 2009 yılında kurulmuş ilk öğrenci alımını 2010 yılında yapmıştır. Okulumuzda 4 program bulunmaktadır. Başlangıçta 80 öğrenci ile başlayan okul 1400 öğrenciye ulaşmıştır. Programlarının ulaştırma üzerine kurulduğu yüksekokul butik bir meslek yüksekokuludur. İstihdam  olanakları yüksek olan programların mevcut olması da yüksekokulun tercih edilebilirliğini artırmaktadır. Programlarda 1. Öğretim, 2. Öğretim ve uzaktan eğitim olmak üzere 3 şekilde eğitim verilmektedir. Genç dinamik akademik kadrosu ile yüksekokul her zaman gelişime ve değişime ayak uydurabilen bir okul olmuştur. Sizlerin okumasında büyük emekleri olan velilerinize ve sizleri yetiştiren hocalarınıza teşekkür ediyorum. Başarılarınız daim olsun." dedi.

Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu ise “Öncelikle mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Programının yoğunluğu dolayısıyla aramızda bulunamayan Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç hocamızın selam, sevgi ve tebriklerini iletiyorum.  Bugün itibariyle Üniversitemizdeki öğrencilik hayatınızı tamamlamış bulunuyorsunuz. Bu mutlu bir son. Bu mutlu sonun yeni gayretlere, ümitlere, çalışmalara ve başarılara kapı aralamasını canıgönülden diliyorum. Bundan sonra da OMÜ ailesinin değerli bir mensubu olduğunuzu vurgulamak istiyorum. Öğrenciliğinizden sonra Mezunlar Koordinatörlüğü aracılığı ile bağınızı devam ettirmeniz bu anlamda çok önem taşıyor. Zira üniversitelerin değer ve kimliklerinin inşasında mezunlar ve onların başarıları en önemli bileşenlerden birini teşkil ediyor. Son olarak siz kıymetli öğrencilerimizi yetiştiren ailelerinize ve hocalarınıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yüksekokulunu ilk üç derecede bitiren öğrencilere protokol üyeleri hediye taktim etti.

60 yaşında dereceye girdi

Alaçam MYO Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünü 60 yaşında 3.lük derecesi ile bitiren Salih Özcan ilgi odağı oldu.

Son olarak mezun olan öğrencilerin başarı belgelerinin verilmesinin ardında kepler havaya atılarak tören sona erdi.