GSF Resim Bölümü Mezuniyet Sergisi Açıldı
24 Mayıs 2019, Cuma - 18:44
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:38

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü öğrencileri çalışmalarından oluşan Mezuniyet Sergisi törenle açıldı.

GSF Sanat Galerisinde hazırlanan serginin açılışına Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı.

“Bu sergiyle öğrenciler vitrine çıkıyor”

Açılışta konuşan Bölüm Başkanı Eker, “Öğrencilerimiz, mezun olmadan önce bir sergi açmak durumundadır. Bu sergiyle öğrenciler vitrine çıkıyor. Öğrencilerin profesyonel anlamda ilk sanatsal etkinliği oluyor. Sanatın basit bir şey değil, entellektüel bir eylem olduğunu ispatlamaya çalışıyoruz. Sanatın bir kurgusu, tasarımı var. Bu sergi, birikimin ve deneyimin sonucunda ortaya çıkan profesyonel bir hülasa." dedi.

Eker, mezun olacak öğrencilerin başarılı çalışmalara imza atacaklarına olan inancını da dile getirerek, “Öğrencilerimize sanat hayatlarında başarılar diliyorum. Ülkemiz açısından sanatın ilerlemesinde etkin rol almalarını bekliyorum. Birbirinden değerli ve yetenekli gençler. Umarım sanatsal birikimlerini artırarak ilerlerler" şeklinde konuştu.

Fakülte Dekanı Tomak ise, öğrencilerin sergiyi oluşturma sürecinde büyük emekler sarf ettiğini ifade ederek sergi dolayısıyla öğrencilerini tebrik etti.

Resim Bölümü 4. sınıfında öğrenim gören 17 öğrenci tarafından hazırlanan 38 parça çalışmanın bulunduğu sergi, 29 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.