OMÜ Öğrencilerinden Oluşan ‘Gençlik Mehteri’nden Rektör Bilgiç’e Ziyaret
23 Mayıs 2019, Perşembe - 14:18
Güncelleme: 23 Mayıs 2019, Perşembe - 14:18

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet (ADEM) Topluluğu ile Genç Memur-Sen Samsun İl Temsilciliği tarafından kurulan ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Türkiye’nin ilk mehteran takımı olma özelliği taşıyan “Gençlik Mehteri”, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.

Genç Memur-Sen Başkanı Ali Sarıalioğlu ve ADEM Topluluğu Başkanı Fahrettin Yüksel, Gençlik Mehteri grubu üyeleriyle birlikte geldiği ziyarette, Rektör Bilgiç’e çeşitli bilgiler aktardı. Sarıalioğlu, kısa vadedeki hedeflerini konser vermek olarak belirlerken, uzun vadede ise Gençlik Mehteri’nin sürekli hale gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Rektör Bilgiç ise, mehteran takımının oluşturulmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziyaret için Gençlik Mehteri’ne teşekkür etti.

Yaklaşık 6 ay önce planlanarak çalışmalara başlayan “Gençlik Mehteri”, Osmanlı coğrafyası içerisinde var olmuş 7 ülkenin öğrencilerinden oluşuyor. 18 kişiden oluşan grubu, Samsun Yıldırımlar Mehteran Takımı kurucusu Süleyman Yıldırım gönüllü olarak eğitiyor.