OMÜ’lü Girişimciler Hibe Almaya Hak Kazandı
21 Mayıs 2019, Salı - 12:59
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 15:35

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Uygulayıcı Kuruluşu BiggSamsun’a projeleriyle başvuran Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz ve doktora öğrencisi Züleyha Çakır projelerine yüzde 100 hibe almaya hak kazandı.

“Savunma Sanayi Uygulamalarına Yönelik Atık Alüminyumdan Yeni Nesil Hibrit Kompozit Köpük Üretimi” projesi ile hibe almaya hak kazanan Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz’ü ve “Mini Patlıcan Çeşit Islahı ve Tohum Üretimi” projesi ile hibe almaya hak kazanan doktora öğrencisi Züleyha Çakır BiggSamsun tarafından gerçekleştirilen eğitimlerden ve başvuru sürecinde verilen desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

BiggSamsun başvurusu sonrasında sermaye desteği almaya hak kazanan girişimcileri tebrik eden Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak ve Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç, başvuru ve eğitim süreçlerinde olduğu gibi bundan sonraki süreçleri de Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanları Pelin Baylan Yılmaz ve Rabia Akçatemiz’le birlikte yöneteceklerini ve şirket kurulumlarını gerçekleştirerek sürecin başlayacağını dile getirdiler.