Yaşam Merkezi’nde ‘Sağlık Kafe 19-19’ Etkinliği
21 Mayıs 2019, Salı - 11:06
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 15:35

Milli Mücadele’nin 100.Yılı Kutlama etkinlikleri kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Yaşatan Eller Paramedik Öğrenci Topluluğu tarafından “Sağlık Kafe 19-19” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında; sağlık alanındaki gelişmeleri gösteren fotoğrafların yer aldığı sergi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşam Merkezinde açıldı.

Etkinlikte aynı zamanda öğrenciler tarafından arzu eden ziyaretçilere boy ve kilo ölçümü yapılarak “beden kitle indeksi” hesaplandı. Bu bağlamda da sağlıklı beslenme ve obeziteye ilişkin hazırladıkları broşürler ile bilgilendirmede bulundular.

Bununla birlikte öğrenciler; yaralanmalar, kanamalar, hayvan ısırık ve sokmaları gibi sık karşılaşılan ilkyardım gerektiren sağlık problemlerine karşı da ziyaretçileri bilgilendirdi.