Veteriner Fakültesinin Genç Fidanları 100 Fidanı Toprakla Buluşturdu
20 Mayıs 2019, Pazartesi - 11:59
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 15:37

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesinden bu yıl mezun olacak öğrenciler tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi önünde bulunan alana 100 fidan dikimi yapıldı.

Dün il genelinde gerçekleştirilen törenlerle büyük coşku içinde kutlanan 19 Mayıs 1919’un 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen fidan dikimine Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Çenesiz, bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı.

“Buradaki son hatıralarını bu şekilde bırakmış olacaklar”

Etkinlikle ilgili konuşan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Çenesiz “Veteriner Fakültesinin intern mezunları, kurtuluş mücadelesinin 100. yılında, 100 fidanı toprakla buluşturdu. Anlamlı bir dönemde, anlamlı bir etkinlik olsun istedik. Üniversitemizin uygun gördüğü alanda bu fidanları toprakla buluşturduk. Mesleğe yeni atılacak öğrencilerimiz, kampüsteki son hatıralarını burada bu şekilde bırakmış olacaklar.” diye konuştu.

Etkinlikte yaklaşık 100 öğrenciye ilk olarak fidanların nasıl dikeleceği anlatıldı. Daha sonra ise öğrenciler, Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanda 100 adet çınar yapraklı akçaağacı toprakla buluşturdu.