Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden “Mezuniyet Sergisi”
18 Mayıs 2019, Cumartesi - 10:35
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 15:40

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün “Mezuniyet Sergisi” törenle açıldı.

Fakülte içerisindeki Sanat Galerisi’nde hazırlanan ve 3’üncüsü düzenlenen serginin açılışına Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Bölüm Başkanı Ali Seylan, bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı.

“Bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum”

Açılışta konuşan Dekan Prof. Dr. Ali Tomak, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergimizde 70’e yakın çalışma yer alıyor. Bu çalışmalar ağırlıklı olarak Mezuniyet Proje Uygulama ve Mezuniyet Proje Geliştirme dersleri ile Grafik Tasarım Atölye dersleri kapsamında öğrencilerimizin bazen gecelerini gündüzlerine katarak, uykusuz kalarak gerçekleştirdiklerini bizler de biliyoruz. Bugün ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ve Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına yapılan 3. Afiş Tasarımı Yarışması gerçekleştiriliyor. Bizler de gittik oraya. Fakültemizden 2 öğrenci ve 1 araştırma görevlimizin sergilemeye değer bulunan çalışmaları bizleri oldukça memnun etti. Tüm bu çalışmaları ortaya çıkaran öğrencilerimizi ve onlara emek veren hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü son sınıfının 34 öğrencisi tarafından hazırlanan ve yaklaşık 70 çalışmanın yer aldığı sergi 22 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.