100. Yılında 19 Mayıs ve Millî Mücadele Uluslararası Sempozyumu

samsunsempozyum2019@gmail.com , yakupyilmaz-34@hotmail.com

16 May 2019

SEMPOZYUM PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ

AÇILIŞ: AKM Mavi Salon (11 Haziran 2019)

SEMPOZYUM: UZEM Konferans Salonu (11-14 Haziran)

Türk milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele Hareketi’ni başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. yılı büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılıp bu temeller üzerinde yükselmesinde tarihî ve hayati bir rol üstlenen Samsun kenti, bünyesindeki kamu kurum kuruluşları ve diğer dinamikleriyle 19 Mayıs 1919’un birinci asrının arifesinde hummalı çalışmalar yürütürken, Türkiye Cumhuriyeti’nin yazgısında üstlendiği aynı misyon ve sorumlulukla 100. yılı karşılıyor.

Bu kapsamda Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) iş birliği, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin desteği ile “100. Yılında 19 Mayıs ve Millî Mücadele Uluslararası Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyum; 19 Mayıs’ın manasını, önemini, sonuçlarını, Millî Mücadele’nin bütün aşamalarını içeren yeni bilgilerin ortaya çıkarılmasını, akademik değerlendirmelerin ve müzakerelerin yapılmasını sağlayacak bilimsel bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

OMÜ ev sahipliğinde önemli konuklar ağırlanacak
100. yıla yaraşır bir şekilde hazırlıklarına devam edip bunun heyecanını yaşayan Samsun’un önemli aktörlerinden biri olan OMÜ; 11 - 14 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenecek “100. Yılında 19 Mayıs ve Millî Mücadele Uluslararası Sempozyumu”na ev sahipliği yaparak önemli konukları ağırlayacak.

Türkiye’den çok sayıda farklı üniversite, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Atatürk Araştırma Merkezi, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Kafkas Araştırmaları Enstitüsü ile Azerbaycan, Makedonya ve Moldova’nın Gagauzya Bölgesi’nden katılımcı akademisyen ve uzmanların çalışma ve katkılarıyla derinleşip zenginleşecek olan “100. Yılında 19 Mayıs ve Millî Mücadele Uluslararası Sempozyumu”na katkı ve katılımda bulunmak ve iletişime geçmek için Türk Tarih Kurumunun http://www.ttk.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etkinlik Takvimi'ne gözat
Diğer Etkinlikler