37. Mezunlar Sergisi, Resim-İş Bölümünde Açıldı
16 Mayıs 2019, Perşembe - 12:05
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 15:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “37. Mezunlar Sergisi”nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Resim-İş Bölümünde hazırlanan serginin açılışına Bölüm Başkanı  Prof. Çağatay İnam Karahan, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Sevgi Koyuncu, bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı.

“Sizler 37’inci bilimin ışığısınız”

Açılışta konuşan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Sevgi Koyuncu, “Ateş böcekleri karanlıkta müthiş atmosferi yaratır ve karanlığı aydınlatır. Ben öğretmenleri ateş böceklerine benzetiyorum. Bilimin ışığını her yıl yayarak bilim ordularımıza yeni ışıklar ekliyoruz. Sizler 37’inci bilimin ışığısınız. Türkiye’de nice ışıklarla buluşup ülkemizin daha iyi bir yer olabilmesi için mücadelenize devam etmenizi istiyorum” diye konuştu.

“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Bölüm Başkanı Prof. Çağatay İnam Karahan da, “Öğrencilerimizi bu başarılı çalışmaları için tebrik ediyorum, yeni yaşamlarında başarılar diliyorum. 4 yıl çok çabuk geçti. Bir an önce atanmanızı, yerlerini bulmanızı diliyorum. Bu sergide emeği olan tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Son sınıf öğrencileri adına söz alan Ecem Eyüboğlu ise, 4 yıl boyunca bazen zor bazen kolay günler geçirdiklerini belirterek eğitimlerine katkı sağlayan hocalarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından grafik tasarım, heykel, resim, özgün baskı ve fotoğraf teknikleri ile yapılan 400’den fazla eserin bulunduğu serginin açılışı yapıldı. Sergi 24 Mayıs 2019 Cuma gününe kadar gezilebilecek.