Koç Spor Fest Bisiklet Yarışlarında OMÜ’ye Madalya
14 Mayıs 2019, Salı - 18:22
Güncelleme: 13 Nisan 2022, Çarşamba - 14:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Koç Spor Fest'te Dağ Bisikleti Yarışları, Kurupelit Kampüsü içerisindeki parkurda gerçekleştirildi. Yarışlarda Bireysel Kadın Kategorisinde yarışan OMÜ öğrencisi Zehra Kargın, 55.52’lik derecesiyle ikinciliği elde etti.

Yarışlar, “Bireysel Erkek” ve “Bireysel Kadın” olarak iki bölüm halinde yapıldı. 15 üniversitenin katılım gösterdiği yarışlarda erkekler 6, kadınlar ise 3 tur üzerinden kıyasıya mücadele etti. Kampüs içerisindeki 4,2 km’lik zorlu parkurda yarışan bisikletçiler, zaman zaman hafif yaralanmalı kazalar da geçirdi.

OMÜ’yü 3 sporcu temsil etti

Yarışta; erkeklerde toplam 48 sporcu yarışırken, kadınlarda ise 16 sporcu madalya mücadelesi verdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Mustafa Hilmi Kurnaz, Ahmet Caner Gültekin ve Zehra Kargın tarafından temsil edildiği yarışlarda Bireysel Kadın Kategorisinde yarışan Spor Bilimleri Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Kargın, 55.52’lik derecesiyle ikinciliği elde etti. Bu kategoride Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Ayşe Çakır birinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) Deniz Çakır da üçüncü oldu.

Bireysel Erkek kategorosinde ise Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Emre Yavuz birinciliği, aynı üniversiteden Zeki Kaygısız ikinciliği, İnönü Üniversitesi’nden Süleyman Sefa Demirel de üçüncülüğü kazandı.

Erkekler Takım kategorisinde de Süleyman Demirel Üniversitesi birinci, Akdeniz Üniversitesi ikinci ve İnönü Üniversitesi üçüncü oldu. Kadınlar Takım kategorisinde ise ODTÜ birinciliği, İnönü Üniversitesi ikinciliği ve Kocaeli Üniversitesi üçüncülüğü elde etti.

Yarışların ardından sporcular madalya ve kupalarını düzenlenen törenle aldı.