Çocukların Problemli Davranışlarıyla Nasıl Baş Edilir?
10 Mayıs 2019, Cuma - 15:55
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 16:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Uygar Bayrakdar, ebeveynlere yönelik “Davranış Sorunlarıyla Baş Etme” konulu konferans verdi.

Atakum’daki Hüseyin Avni Asal İlkokulunda gerçekleşen konferansta Bayrakdar, çocuklardaki problemli davranışların nedenleri, problemli davranış türleri ve bu davranışların azaltılması konusunda neler yapılması gerektiği ile ilgili ebeveynleri bilgilendirdi. Öğr. Gör. Bayrakdar, konferansında çocukların sergilemiş olduğu problemli davranışların kaynağından bu davranışların önlenmesinde eğitimcinin ve velilerin rolüne kadar birçok noktaya temas etti.

Öğr. Gör. Bayrakdar konferansında ayrıca, çocuklardaki problemli davranışların önüne geçilmesinde, okul ve aile arasındaki aktif iletişim ve iş birliğinin önemine dikkat çekerken velilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Konferansın sonunda Öğr. Gör. Uygar Bayrakdar’a okul Müdür Yardımcıları Özkan Kaya ve Serdar Altuntaş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.