Sağlık Hizmetleri MYO’dan Örnek Etkinlik
10 Mayıs 2019, Cuma - 15:12
Güncelleme: 23 Ocak 2020, Perşembe - 15:24

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri tarafından, kurtuluşumuzun 100. Yılında yaşlı bakımında farkındalık oluşturmak için İstiklal Caddesi’nde etkinlik gerçekleştirildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan, Öğr. Gör. Mükerrem Kabataş Yıldız, Öğr. Gör. Sibel Yücetürk ve program öğrencileri tarafından yaşlı bakımına ve yaşlılarda sık görülen sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak, bu sorunlara çözüm önerileri sunmak ve yaşlı bireylerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla bilgilendirilme sohbetleri yapılıp, bu konularda broşürler dağıtıldı.

Yaşlılığın insan hayatının kaçınılmaz bir süreci ve hayatın çok özel bir dönemi olduğunu ifade eden akademisyenler ve öğrenciler, sahip oldukları bilgi ve birikimle yaşayan tarihin canlı şahitleri olan yaşlıların “Yaşlılara Saygı Haftası”nı kutlayarak iyi dileklerde bulundu.