Şehit Aileleri ve Gazilere "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"
06 Mayıs 2019, Pazartesi - 22:49
Güncelleme: 23 Ocak 2020, Perşembe - 15:25

Samsun Valisi Osman Kaymak, Cumhurbaşkanlığı'nca gönderilen ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı, Samsun’da yaşayan 15 şehit ailesi ve 4 gaziye törenle tevdi etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonunda Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen törene Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcıları İbrahim Avcı ve Hasan Öztürk, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ünsal Ağaoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

“Şehitlik ve gazilik makamlarına değer biçmek mümkün değildir”

Törende bir konuşma yapan Vali Osman Kaymak; inançları, vatanları, milletleri için mücadele ederken hayatlarını kaybedenlerin makamının şehitlik olduğunu söyledi. Büyük milletlerin, zor dönemlerde karşı karşıya kaldıkları güçlüklere karşı tutumlarıyla tarihe geçtiklerini ifade eden Vali Kaymak, "Ateş çemberinin ortasında demokrasisiyle, hukuk devleti olmasıyla, kalkınmasıyla örnek bir performans sergileyen devletimize yönelik iç ve dış mihraklar tarafından yapılan maddi ve manevi saldırılar gözle görülecek düzeye ulaşmıştır. Bu olaylara hepimiz şahit oluyoruz. Türkiye içinde bazı terör odakları, dışarıda onları kullanan bazı çevreler, ülkemizi istikrarsızlaştırmak, demokrasimize darbe vurmak, kalkınmamızı engellemek istiyor. Lakin bilmiyorlar ki biz, vatanımız için milletimiz için canımızı seve seve feda etmekten imtina etmeyiz. Biz, boyunduruğa razı gelmez, mücadeleyi asla bırakmayız. Onun içindir ki, bizim şehidimiz, gazimiz çoktur. Şehitlik ve gazilik makamlarına bu dünyada bir değer biçmek mümkün değildir." dedi.

Konuşmasının ardından Vali Kaymak, Cumhurbaşkanlığı tarafından tevdi edilen madalya ve beratları şehit yakınlarına ve gazilere takdim etti. Takdim sırasında Vali Kaymak, şehit çocuklarıyla yakından ilgilendi.