Orman Teknikeri Adayları Arazi Çalışmasında
06 Mayıs 2019, Pazartesi - 10:16
Güncelleme: 23 Ocak 2020, Perşembe - 15:28

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü bünyesindeki Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı 2. sınıf öğrencileri; “Arazi Tatbikatları” dersi kapsamındaki üçüncü arazi çalışmasını gerçekleştirdi.

Toplam 3 araziden oluşan uygulamaların sonuncusu Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Narlısaray ve Kunduz Orman İşletme Şefliği sınırlarında düzenlenirken, sahaya çıkarak arazi uygulamasına katılan öğrencilere, öğretim görevlilerinin yanı sıra Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü şeflerinden Ali Sürmen ve Bahadır Kurt da eşlik etti.

Arazi uygulaması kapsamında; ormancılıkta üretim çalışmaları, orman deposu ve depolama faaliyetleri ile fidanlık çalışmaları hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktarıldı ve bazı tatbikatlara yer verildi.