6. Multipl Skleroz Hasta Kampı Gerçekleştirildi
03 Mayıs 2019, Cuma - 14:37
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 12:53

6. Multipl Skleroz (MS) Hasta Kampı, Samsun Mavi Işıklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde,  MS hastaları ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Karadeniz Multipl Skleroz Derneği'nin desteği ile beş gün süren kampta, Türkiye’nin farklı illerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen  140 civarında MS hastasına yönelik program düzenlendi. Program kapsamında, sunum ve pratik uygulamalarla hastalığın farkındalığının artırılması, var olan özürlülüklerin azaltılması ve hoşça vakit geçirilmesi amaçlandı.

Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalının yürüttüğü “Multipl Skleroz Hasta Okulu Projesi” çerçevesinde hastaları motive etmek, onların hayata dahil olmalarını sağlamak ve MS ile ilgili doğru bilgilendirmek için 6 yıldır düzenlenen hasta kampı aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek hasta kampı olma özelliğini taşıyor. Kamp sayesinde hastalar tatil yaparken hastalıklarını da detaylarıyla öğrenmiş oluyor.  Bu kamp sürecinde MS ile ilgili en güncel bilgilere ulaşma imkânı bulan hastalara, psikologlar tarafından da destek verilerek aile terapisi programları uygulanıyor. Ayrıca program sürecinde düzenli fizyoterapi ve egzersiz programları ile birlikte yoga, plates, refleksoloji, fitoterapi, aromaterapi gibi aktivitelere de yer veriliyor. Kamp sürecinde hastalar;  müzik, sinema, tiyatro, nefesterapi, gösterisi gibi aktivitelerde de yer alıyor.

Hasta ve yakınlarının MS'i daha iyi öğrenebilme imkânı yakaladığı ve hastaların MS ile olan yolculuklarında daha başarılı olduğu hasta kampının, Türkiye'nin değişik ilerinden hasta ve yakınlarının katılımı ile her yıl düzenlenmesi planlanıyor.