MENU

8. Bitki Koruma Öğrenci Kongresi Başladı
02 Mayıs 2019, Perşembe - 13:39
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:00
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü son sınıf öğrencilerinin, laboratuvar, arazi ve anket çalışmaları sonucunda hazırladıkları sunumlarını katılımcılarla paylaştıkları   “8. Bitki Koruma Öğrenci Kongresi”, Ziraat Fakültesi Mavi Salonda başladı.

İki gün sürecek kongreye; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tuncer ve öğrenciler katıldı.

“Kongrenin amacı öğrencilerimize topluluk önünde konuşma konusunda tecrübe kazandırmak”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tuncer, kongrenin öğrenci eğitiminin bir parçası olduğunu belirterek şöyle devam etti: “8 sene önce başladığımız bu kongreyi, kurumsal bir yapıya dönüştürmek için yola çıktık ve bugüne kadar da aksatmadan başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Kongreyi düzenlemekteki öncelikli amacımız mezun olacak öğrencilerimize, topluluk önünde konuşma konusunda tecrübe kazandırmaktır. Öğrencilerimiz laboratuvar çalışmalarının ve kendi bölgelerinde düzenledikleri anketlerin sonuçlarını akademisyenlerin ve diğer öğrenci arkadaşlarının karşısında anlatarak hem toplum önünde konuşmanın yarattığı heyecanı yenecekler hem de araştırmaları sonucunda edindikleri değerli bilgileri bizlerle paylaşacaklar. “

“Asıl esas olan bildiklerinizi iyi anlatabilme yeteneği kazanmanızdır”

Öğrencilerin yapacağı sunumları, lisans eğitiminin önemli bir parçası olarak nitelendiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy da “Sunumlarınızı yaparken elbette heyecan duyacaksınız. Heyecan bu işin olmazsa olmazıdır ve yaptığınız işe önem verdiğinizi gösterir. 4 yıllık lisans eğitiminizde çok şey öğrendiniz. Öğrenemediklerinizi de tecrübe edinerek öğreneceksiniz. Ama esas önemli olan, bildiklerinizi iyi anlatabilme yeteneği kazanmanızdır. Bildiğinizi iyi anlatamaz ve iyi sunamazsanız karşınızdakine hiçbir şey öğretmez ve karşınızdakini etkileyemezsiniz. Bu etkinlik de bu açıdan sizin için iyi bir fırsat.” dedi.

Ziraatçıların, kılık kıyafetine ve davranışlarına da özen göstermesi gerektiğinin altını çizen Dekan Hüsnü Demirsoy, bu sayede topluma da iyi örnek olacaklarını ifade etti. Dekan Demirsoy, kongrenin başarılı geçmesi dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Öğrencilerin, farklı bitki türleriyle ilgili yaptıkları bilimsel çalışmalardan oluşan tezlerinin sunumlarıyla devam eden kongrenin ilk oturumu, Arş. Gör. İsmail Oğuz Özdemir başkalığında başladı. Kongrenin ilk sunumunda tez öğrencisi Ali Kaan Aşkın, “Farklı Marul Çeşitlerinin Kök-Ur Meloidogyne İncognita’ya Konukçuluk Seviyesinin Belirlenmesi” konusunda bilgilendirme yaptı.

4. oturumdan oluşan kongre, 3 Mayıs Cuma günü sona erecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected