Vezirköprü MYO Çocuk İstismarına Karşı Binlerce Öğrenciye Ulaştı
02 Mayıs 2019, Perşembe - 12:03
Güncelleme: 04 Temmuz 2019, Perşembe - 15:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulunun (MYO) paydaşı olduğu “Çocuk İhmal ve İstismarına Karşı Bilinçli Çocuk” adlı projenin kapanış töreni yapıldı.

“Çocuk İhmal ve İstismarına Karşı Bilinçli Çocuk Projesi”; Vezirköprü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Vezirköprü Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (VEKAP) kapsamında yer alırken, Vezirköprü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Vezirköprü MYO iş birliği ile Karkucak İlkokulunun koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki törene; Vezirköprü MYO Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin, İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, kurum ve okul müdürleri, öğretmenler ile üniversite öğrencileri katıldı.

Proje çalışmalarının anlatıldığı programda konuşmacı olarak yer alan Psikolog Mine Aktaş ve Doç. Dr. Yaşar Barut, “Dijital Bağımlılık ve Zararları” konusunda bilgilendirme semineri verdi.

6 bin 300 öğrenciye eğitim verildi

Projeyle; Vezirköprü MYO’dan yaklaşık 120 öğrencinin hazırladığı 25 ayrı atölye ile okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine ulaşıldı. Bu kapsamda; 10 hafta boyunca 10 merkezde ve toplamda 45 okulda 6 bin 300 öğrenciye eğitim verildi.

Program, projede yer alanlara plaket ve belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.