Rektör Bilgiç ve Yeni Belediye Başkanı Demir; Kampüs Hattında Tramvayı Test Etti
30 Nisan 2019, Salı - 19:06
Güncelleme: 25 Haziran 2019, Salı - 15:19

Samsun Büyükşehir Belediyesinin yeni Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile tramvayın kampüs hattında test sürüşü yaptı.

Üçüncü Etap OMÜ Kampüs İçi Raylı Sistem Hattı’ndaki test sürüşüne ayrıca; Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, Metroray Genel Müdürü Cengiz Atalar, SAMULAŞ yetkilileri, OMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından çalışanlar ile basın mensupları katıldı.

Raylı sistemin mevcut son durağından başlayıp kampüs hattını kateden test sürüşünde Büyükşehir Belediye Bakanı Demir ve Rektör Bilgiç vatman koltuğuna geçerek bir süre tramvayı kullandılar. Test sürüşünde Tıp Fakültesi durağında mola verilirken Başkan Demir ve Rektör Bilgiç ile beraberindekiler yapımı sona eren tüp geçit ile yürüyen merdivenlerde incelemede bulundular. Test sürüşü sorunsuz bir şekilde tamamlanırken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, artık sona gelinen hatta yetkililerden detaylı bilgi aldı.

“Yeni araç almadan hattı hizmete kavuşturmayı düşünüyoruz”

Faaliyete geçmesi beklenen yeni hatla ilgili detaylar aktaran SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, Üniversite hattının derhâl hizmete girmesi ile ilgili 31 Mayıs’ta ihale yapılacağını belirterek “Göreve geldiğimizden itibaren Üniversite hattının bir an evvel hizmete girmesi için çalışıyoruz. Bizler 31 Mayıs’daki ihalenin sonuçlanmasını beklemeden mevcut yapı ve imkânlarla bu işin üstesinden nasıl geliriz diye tüm ekibimizle beraber çalışmalar yaptık. İnşallah Samsun'a yeni araç almadan hattı hizmete kavuşturmayı düşünüyoruz. Başkanımızın talimatıyla da ilerleyen zamanlarda gerekli duyuruları halkımızla paylaşacağız ve inşallah kampüs hattını en kısa sürede devreye sokacağız. Üniversite ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Başkan Demir “OMÜ, raylı sistemin en çok katkı sağladığı kampüslerden biri olacak”

Hattın mümkün olabildiğinde en kısa zamanda hizmete açılacağını vurgulayan Başkan Demir ise şu değerlendirmede bulundu: “Mevcut kapasiteyi ve imkânları daha iyi değerlendirerek verimliliği ön planda tutuyoruz. Genel Müdürümüz ve çalışma arkadaşlarımızın gayretleri neticesinde kampüs hattı faaliyete başlayacak. Şu aşamada yolcuların takribî sayısı üzerinde çalışıyoruz zira taşıma kapasitesine ciddi anlamda ilave olacak. Hattın ciddi bir maliyeti oldu ama sanıyorum üniversiteler içinde OMÜ, raylı sistemin en çok katkı sağladığı kampüslerden biri olacak. Burada önemli noktalardan biri de hastaların ve yakınlarının, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin ulaşımında fevkalade bir konfor ortaya çıkacak olması. Muhtemelen de Atatürk Bulvarı’ndaki araç trafiğinde ciddi anlamda azalma ve rahatlamayla karşılaşacağız. Bizden önce yatırımına başlanan bu hizmette emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Rektör Bilgiç “Kampüs hattı aynı zamanda yeşil ve temiz kampüs hedefimize hizmet edecek”

OMÜ’de devreye girecek hattan hem vatandaşların hem de öğrencilerin ve çalışanların yararlanacağını belirten Rektör Bilgiç de “Gerçekten büyük bir yatırım, sağ olsunlar daha önceki belediye başkanımızın başlattığı kampüs hattının açılışını Mustafa Demir Başkanımız gerçekleştirecek. Bu imkân ve hizmetin Samsun için önemli ve değerli olduğu kanaatindeyim. Bu hatla OMÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında raylı ulaşımda özellikli bir konuma erişti. Devletimize, Belediyemize ve vesile olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hava kirliliğinin azaltılması ve halkımızın sıkıntılarının önüne geçilmesi bakımından bu hattın devreye girmesini hakikaten önemsiyoruz. Bu hat aynı zamanda, Üniversitemizin 'yeşil ve temiz kampüs' hedefine hizmet edecek. İnşallah tez vakitte faaliyete geçmiş olacak.” sözlerine yer verdi.