Sınıf Öğretmeni Adaylarından Öğretirken Eğlendiren Materyaller
29 Nisan 2019, Pazartesi - 16:03
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:14

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, tasarlayıp sergiledikleri eğitici ve öğretici materyallerle göz doldurdular.

“Öğretmenin Yaratıcı Dünyası Materyal Sergisi” adıyla Eğitim Fakültesi A Blok Fuaye Alanı’nda açılan sergi; Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, hayat bilgisi ve fen bilimleri dersleri kapsamında öğrencilerin hazırladıkları materyallerden oluştu.

Serginin organizasyonu ve danışmanlığını Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ceren Çevik Kansu ile Öğr. Gör. İlyas Şenel üstlenirken ilköğretim birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflar düzeyinde hazırlanmış olan; 2 ve 3 boyutlu, atık malzemelerden üretilen ve ayrıca bilgisayar destekli materyallerle serginin minik öğrencileri eğlenceli dakikalar geçirdi. Sergiye ayrıca, öğretmenleri rehberliğinde katılan OMÜ Vakfı Koleji İlkokulu 2. sınıf öğrencileri de ortaya konan ürünlerle doyasıya eğlendiler.

Sergide bunların yanı sıra atölye çalışmasıyla ilköğretim öğrencileri bir taraftan öğrenirken öte yandan keyifli ve zevkli anlar yaşadı. Söz konusu derslere yönelik konu anlatımlarını, tasarladıkları materyallerle destekleyen öğretmen adayları, çalışmalarıyla beğeni topladı.

Basitten karmaşığa; somuttan soyuta

Serginin danışmanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ceren Çevik Kansu sergide; basitten karmaşığa somuttan soyuta ilkesiyle hareket ettikleri belirterek konuların, hazırlanan materyallerle eğlenceli ve kalıcı mahiyette olmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Kansu, sergideki çalışmaların 30 Mayıs Salı günü Atakum Sarayköy İlkokulunda öğrencilere ulaşacağını vurgulayarak, yapılacak materyal tesliminde, oluşturulan çocuk korosunun gösterisi ve hediye takdiminin de yer alacağını dile getirdi.