Çocukları Oyuna Davet Eden Bilimsel Oyun ve Oyuncak Sergisi
29 Nisan 2019, Pazartesi - 15:16
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:16

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri; “Düşünceler Uçuştu, Sergimizde Buluştu” sloganıyla hazırladıkları “Bilimsel Oyun ve Oyuncak Sergisi”yle çocukları oyunun büyülü dünyasıyla buluşturdu.

Arş. Gör. Dr. Sibel Demir Kaçan’ın danışmanlığı ve koordinasyonundaki sergi, Eğitim Fakültesi B Blok Zemin Katı’nda düzenlendi. Sergide; Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, ilköğretim üçüncü sınıftan sekizinci sınıfa kadarki fen bilgisi konuları ve kazanımlarını oyun ve oyuncaklar aracılığıyla eğlenceli ve birbirinden keyifli şekilde gözler önüne serdi.

Artık materyallerden kullanılan araç-gereçlerle sportif, dramatik ve bilimsel etkinliklerin yer aldığı sergide bunların yanı sıra, sayı ve renk kavramlarıyla hazırlanmış oyunlar ve oyuncaklar da çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı.

“Önemli olan tasarlamayı ve üretmeyi öğrenmek”

Sergi hakkında bilgi veren Danışman Arş. Gör. Dr. Sibel Demir Kaçan, etkinlikte öğrencilerin dönem boyunca hazırladıkları oyunlarla, ortaya koydukları oyuncakların sergilendiğini ifade ederek önemli olanın, tasarlamayı ve üretmeyi öğrenmek olduğunu dile getirdi. Dr. Sibel Demir Kaçan, öğrencilerin bilimsel oyun ve oyuncakları ciddi bir motivasyonla hazırladıklarını vurgulayarak ilköğretim öğrencilerinin yoğun ilgisinin de kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Sergi okullarda da öğrencilerle buluşacak

Serginin ilköğretim 3. ve 4. sınıflarına yönelik bölümü, 30 Nisan Salı günü İlkadım ilçesindeki Kalkancı İlkokulunda sergilenecek; 5. ve 8. sınıflar için hazırlanan kısmı ise 2 Mayıs Perşembe günü Atakum’da bulunan Ertuğrul Gazi Ortaokulunda öğrencilere hitap edecek.