OMÜ Öğrencileri İstanbul’da
29 Nisan 2019, Pazartesi - 13:34
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:13

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğunca İstanbul’a gezi düzenlendi. Düzenlenen geziye katılacak öğrenciler, OMÜ Mühendislik Fakültesinde yapılan çekilişle belirlendi.

İstanbul'a 6 otobüs ile 324 öğrencinin gideceği gezi etkinliği, yoğun ilgi ile gerçekleşti. Üç farklı tarihte gerçekleşen gezilerde sırasıyla Galata Kulesi, Kız Kulesi, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı ziyaret edildi.

Geziye katılan öğrenciler, Selçuklu’dan Osmanlı’ya bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültüründen günümüze kalan, Türk tarihi ve kültürel mirası açısından önem arz eden birçok bölgeyi ilk defa görme fırsatı yakaladı.

“Tarihi eserleri yerinde görmeyi amaçladık”

Etkinliğin önemini ve amacını dile getiren Atasayar, “7 yıl boyunca öğrenci arkadaşlarımızla geziler düzenledik. Topluluğumuz, Üniversitemizde hep ilkleri gerçekleştirdi. Bu da Ondokuz Mayıs Üniversitemizin ve Gençlik Topluluğumuzun eseridir. Bu gezimizde de tarihi eserleri yerinde görmeyi amaçladık. Eski geçmişimizi hatırlayıp, yeniden o içimizdeki eski kültürü canlandırmaya çalıştık, mutluyuz. Ayrıca çekiliş yapmamızın amacı; hiçbir öğrencinin hakkının geçmemesi içindi.” ifadelerini kullandı.

Gençlik Topluluğu Başkanı Ertan Atasayar, gezinin gerçekleşmesi için yardımalarını esirgemeyen Metro Turizm'e teşekkür ederek Galip Öztürk ve Hüseyin Kalaycı adına hazırlanan fidan sertifikalarını İstanbul Bölge İşletme Müdürü Emre Canlı‘ya takdim etti.