Matematiğin Eğlenceli Dünyası’na Açılan Kapı OMÜ’de
25 Nisan 2019, Perşembe - 12:36
Güncelleme: 10 Haziran 2019, Pazartesi - 10:48

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde  (OMÜ)  “Matematiğin Eğlenceli Dünyası” sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Esen Ersoy koordinatörlüğünde gerçekleşen sergi, “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme” dersi kapsamında, İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlandı.

Eğitim Fakültesi B Blok Fuaye alanında gerçekleşen sergiye, OMÜ Vakfı Koleji, Emrullah Efendi Ortaokulu, Açı Okulları, Yunus Emre Ortaokulu,  Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu ve Recep Tanrıverdi Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Sergide yer alan, dağıt çarp, hac metre,  çevre kalesi,  çevir say, kesir gezegenim,  ondalık sayılar,  ondalık piyano,  sayı panosu, zihin evi, düzlem alışveriş veriş merkezi, parçadan bütüne gibi ortaokul öğrencilerinin interaktif bir şekilde katılım gösterdiği sergiye katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

“Serginin amacı kalıcı öğrenmelere yol açmaktır”

Matematik işlemine ihtiyaç duyulan durumları ve günlük hayatta yaşanan olayları eğlenceli hale getiren sergiyle ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Esen Ersoy, “İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2.Snıfı öğrencileri tarafından düzenlenen Matematiğin Eğlenceli Dünyası sergisi, 5. ve 6. Sınıf öğrencilerinin kazanımlarına yönelik hazırlanmıştır. Bu amaca yönelik hazırlanan tüm materyallerle öğrenciler, uygulama yapma imkânı da buldular.  Ayrıca yaparak ve yaşayarak öğrenme süreciyle her bir öğrenci, her bir materyal ile birebir uygulama yaparak yeni öğrenmeler elde etti. Tasarlanan materyallerdeki amaç da kalıcı öğrenmelere yol açmaktır.  Kalıcı öğrenmeler, yapılandırmacı öğrenim kuralının da temelini teşkil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Matematiğin eğlenceli dünyası orta öğretim okullarında

Kalıcı öğrenmenin amaçlandığı sergi, gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Samsun’un farklı okullarında sergilenmeye başladı. “Matematiğin Eğlenceli Dünyası” sergisi Ladik Tayyar Mehmet Paşa ve 100. Yıl Orta Okullarında öğrencilerle buluştu. Projenin kapmasının genişlemesinden memnun olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Esen Ersoy, “Tasarlanan materyaller ile öğrenme elde eden öğrenci sayısının arttığını görmek bizleri sevindiriyor.” şeklinde konuştu.

Haber: Hüseyin ÖZKAN