Rektör Sait Bilgiç Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi
24 Nisan 2019, Çarşamba - 18:24
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 11:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “3. Engelsiz OMÜ Günleri” kapsamında, Üniversitenin farklı birimlerinden engelli öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğrencilerin sorunlarını dinleyerek onlarla sohbet etti.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmada; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli,  ilgili idari birim yetkilileri ve akademisyenler de hazır bulundu.

Buluşmada OMÜ engelli öğrenci temsilcisi Ahmet Tayfur Arslan, geçen ay düzenledikleri engelli çalıştayının ardından hazırladıkları; engelli öğrencilerin Üniversiteden beklentileri, engelli kanun ve mevzuatlarından oluşan raporu Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e sundu.

Yaklaşık 20 kişilik bir öğrenci grubunun karşılaştıkları problemleri ve önerilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu problemlerin çözülmesi için stratejik bir plan yapılarak en kısa zamanda sorunların giderileceğinin altını çizdi.

Göreve başladığı günden itibaren, “engelsiz üniversite” hedefinin ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Rektör Bilgiç; engelli öğrencilerin rehberliğinde, en çok ihtiyaç duyulan birimden başlayarak bu hedefe ulaşacaklarını vurguladı.

Raylı sistemin faaliyete başlamasıyla birlikte toplu taşımada yaşanan sıkıntıların giderileceği müjdesini de veren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Sorunların giderek azaldığını göreceksiniz. Üniversitemiz sizlerle birlikte çok daha güçlü.” dedi.

Engelli öğrencilere karşı gösterdiği duyarlılık için Rektör Sait Bilgiç’e teşekkür eden öğrenciler, buluşmanın sonunda Rektör Bilgiç’le hatıra fotoğrafı çektirdi.