MENU

'Beton da Beton' Dediler Bayramını Kutladılar!
24 Nisan 2019, Çarşamba - 17:00
Güncelleme: 05 Temmuz 2019, Cuma - 09:48
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen geleneksel 15. Beton Bayramı her yıl olduğu gibi oldukça renkli geçti. 

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda başlayıp bahçede son bulan etkinliğe Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Şişman, Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Demir,  İş Adamı Hasan Koç, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Sekreteri Tahsin Asan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fahri Birinci “Öğrencilerin başlatmış olduğu bayram, akademisyenlerimizin katkılarıyla büyüyerek devam ediyor. Beton Bayramı etkinliği uzun yıllar devam ederse çok değerli bir gelenek hâline gelecektir. Bu yıl 15.'sini düzenlediğimiz etkinliğe katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin ‘Yapı Malzemeleri’ dersi kapsamında düzenlediği Beton Bayramı  “Beton da Beton” temalı bir panel ile başladı.

"Bu tür etkinlikler Fakültemiz için önemli"

Beton Bayramı kapsamında düzenlenen panele başkanlık yapan İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Karaca, bu tür etkinliklerin kalite çalışmaları kapsamında Fakülte için önemli olduğuna işaret etti.

İlk konuşmacı olarak İMO Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü; beton nedir?, dünyada ve ülkemizde betonun tarihçesi, betonun tercih edilme sebepleri, betonun dezavantajları, elektronik beton izleme sistemi (EBİS) ve beton mukavemeti konularında sunumunu gerçekleştirdi.

En yaygın taşıyıcı yapı malzemesi: Beton

Konuşmasında teorik olarak bildikleri beton hakkında daha çok pratiğe dayalı yaşanmışlıklarını aktardığını vurgulayan Cevat Öncü; betonun ekonomik olması, şekil verebilme kolaylığı ve dayanıklı olması gibi sebeplerden ötürü günümüzün en yaygın taşıyıcı yapı malzemesi olduğunu ifade etti.

Son konuşmacı Beltaş Genel Müdürü ve İnşaat Mühendisi olan OMÜ mezunu Gökhan Gök de öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

"Beton prefabrikasyonu inşaat sektörünün ulaşmış olduğu en ileri düzeyde"

Beton prefabrikasyonunun inşaat sektörünün bugün için ulaşmış olduğu en ileri nokta olduğunu belirten Gökhan Gök, prefabrike yapı elemanları ile prefabrike betonarme yapıların avantajları-dezavantajları ve prefabrike elemanların üretimi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Etkinliğin sonunda Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Laboratuvarı gezildi. Yapılan mangal partisi ve eğlence programıyla, misafir olarak gelen Altınkum Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Veysel Uğur ve üç öğretmen eşliğindeki öğrenciler doyasıya eğlendiler.

X
Secure Login

This login is SSL protected