Hemşirelik Bölümünden ‘Atatürk ve Sinema’ Etkinliği
24 Nisan 2019, Çarşamba - 16:45
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 11:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Atatürk ve Sinema” etkinliği düzenlendi.

Bu dönem üçüncüsü gerçekleştirilen “Olmak Üzerine Konuşmalar” etkinlikleri çerçevesinde bu kez ‘Atatürk ve Sinema’ konusu işlendi.

Sinema yazarı ve senarist İlker Mutlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Cumhuriyet dönemi Türk sinemasının gelişimi, Atatürk’ün sinemaya dair öngörüleri, Atatürk’ün halkın sinemaya ilgisini arttırmak için yaptığı girişimler ve sinemada Atatürk’le ilgili çekilmiş olan filmler konuşuldu.

Katılımcıların sorularıyla zenginleşen etkinlikte Mutlu, günümüz Türk Sineması ve Samsun’daki sinema kültüründen de bahsederken, öğrencilere mesleki odaklanmanın yanı sıra bir sanat dalı ile ilgilenmeleri tavsiyesinde de bulundu.