Sağlık Hizmetleri MYO, Vezirköprü’de Çocuklarla Buluştu
24 Nisan 2019, Çarşamba - 15:31
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 11:41

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Vezirköprü Kıranalan Çatma Köyü okulu öğrencileriyle birlikte kutladı.

3 ay öncesinden başlanılan hazırlıklar çerçevesinde okulun ihtiyaçları belirlenip öğrencilerin ve öğretim elemanlarının katkılarıyla köy okulundaki öğrencilerin giyecek, oyuncak ve kitap başta olmak üzere pek çok ihtiyacı karşılandı.

Sabah saatlerinde Kıranalan İlkokuluna giden öğretim üyeleri ve öğrenciler, miniklerin bayram eğlencesine gün boyunca ortak oldu. Eğlencelerde; tiyatrolar, şarkılar, çuval ve yumurta kırma yarışmaları düzenlendi. Öğrencilerin bir kısmı ise okul dışındaki bir kulübeyi tamamen okuma, oyun ve eğlence odasına dönüştürdü.

Vezirköprü Belediye Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu okulun önündeki toprak ve çamurlu bahçenin karo taş ile döşenmesi için söz alındı. Etkinlik köy halkı tarafından heyecanla karşılanırken, yöreye ait yiyecekler de ikram edildi.

Köy okulu yeni bir kimlik kazandı

OMÜ Sağlık Hizmetleri öğrencileri ve öğretim elemanlarının dokunuşuyla yepyeni bir kimliğe büründü.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan, bu tarz sosyal projelerin sürekli hale getirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Öğr. Gör. Dr. Asuman Şener ve Öğr. Gör. Dr. Tuğba Çınarlı olmak üzere Yüksekokulun bünyesinde bulunan OMÜ Yaşatan Eller Paramedik Öğrenci Topluluğuna, öğretim elemanlarına, öğrencilerine, emeği ve katkısı bulunan herkese ve OMÜ Rektörlüğüne çok teşekkürlerini iletti.