100. Yıla Özel Programıyla OMÜ Tiyatro Topluluğu Samsun’da
21 Nisan 2019, Pazar - 16:23
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 11:53

“Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (OMÜ-TİT) 25. Ulusal Tiyatro Festivali” vesilesiyle Samsun’a gelen OMÜ-TİT’in emektar oyuncuları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve eşi ile kahvaltıda buluştu.

Rektörlükçe organize edilen kahvaltı programı; OMÜ Yerleşkesi’ndeki Yaşam Merkezi’nde eski kuşak OMÜ-TİT mensuplarıyla topluluğun genç ve yeni üyelerini bir araya getirirken, Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural da programa katıldı. OMÜ-TİT; 19 Mayıs'ın 100. yılına özel hazırladığı repertuvarla Samsunlu tiyatroseverlere hitap ediyor.

“25. yılını kutladığımız bu şenlik, sadece bir isimle geçiştirilemeyecek kadar büyük bir olay”

14 - 23 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 25. Ulusal Tiyatro Festivali için Samsun'da bulunan OMÜ-TİT üyeleri, OMÜ Rektörlüğünün konukları oldular. Kahvaltı programında OMÜ-TİT üyelerine hitap eden Rektör Yardımcısı Vedat Ceyhan, konuşmasının başında, programından ötürü kahvaltıya katılamayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in selam ve sevgilerini iletti. Rektör Yardımcısı Ceyhan, bu yıl 25. yılı kutlanan Ulusal Tiyatro Festivali’ne değinerek “Dile kolay, 25 yıl ilmek ilmek dokunmuş ve günümüze kadar getirilmiş, 2019’da da 25. yılını kutladığımız bu şenlik, sadece bir isimle geçiştirilemeyecek kadar büyük bir olay. Birbirleriyle yeni tanışmış insanlar; her seferinde oluşturdukları bir kültürle ve bunu ilave ilave büyüterek gerçekten özel önem atfettiğimiz güzel ve değerli bir iş çıkardılar. Ben hepinizi canıgönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Zira bu birliktelik çok az topluluğa nasip olur. Türkiye’de böylesine bir başarıya ulaşmış başka bir topluluk var mı? Bilmiyorum. Onun için bizlere, Üniversitemize bu gururu ve onuru yaşattığınızdan dolayı hepinizi yürekten kutluyorum, sağ olun, var olun.” dedi.

“Tiyatronun ve tiyatrocuların her türlü farklılığı, sesi ve rengi ortak bir paydada birleştirebilmesi gerçekten takdire şayan”

Tiyatronun kendisi için çok özel ve önemli yere sahip olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Ceyhan, konuşmasının devamında “Tiyatrocu ne yapar? Tiyatrocu etrafını gözlemler, topluma mesaj verir yani tiyatro bir kelimeden ibaret değildir, çok özeldir ve bundan ötürü tiyatrocu da çok özel ve değerlidir. Çünkü hiçbir farklılığı dikkate almaksızın insanların kalben birbirini sevmesi çok güzel bir şey. Tiyatronun ve tiyatrocuların her türlü farklılığı, sesi ve rengi hazmetmesi ve bunları ortak bir paydada birleştirebilmesi gerçekten takdire şayan. Bu vesileyle 25. yılımızı bütün iyi dileklerimle kutluyorum ve daha nice 25 yıllar diliyorum. Bu süre, kurumlar açısından küçük fakat bizler için hakikaten büyük bir zaman dilimi. OMÜ-TİT’in aynı heyecan ve coşkuyla yolunda ilerleyeceğini düşünüyorum. 23 ve 24 Nisan’da 19 Mayıs’ın 100. yılına özel gösterileriniz olacak. Heyecanla bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

31 yıllık mazisiyle OMÜ-TİT, tiyatroya değer katıyor

Ardından söz alan OMÜ-TİT mensupları da Samsun’da olmaktan duydukları mutluluğu ve heyecanı paylaşırken 31 yıl önce kurulan topluluğun, Türkiye’nin en saygın tiyatro topluluklarından biri olduğunu vurguladılar. Şu an itibariyle 93 aktif üyeyle Türkiye’nin farklı illerinde ve bölgelerinde gösteriler düzenlediklerini belirten topluluk üyeleri, turnelerine İstanbul, Ankara ve İzmir’i de dâhil ettiklerini dile getirerek Rektörlüğün vermiş olduğu destek için şükranlarını sundular.

19 Mayıs’ın 100. yılına özgü programıyla OMÜ-TİT sahnede

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsünde 14 Nisan'da başlayan “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (OMÜ-TİT) 25. Ulusal Tiyatro Festivali”, 23 Nisan’a kadar devam edecek. Topluluk üyeleri bu süre zarfında, İstiklal Mücadelesi’nin mihenk taşlarından olan Samsun’da Atatürk ve Cumhuriyet’i ön plana alan oyunlarıyla Samsunlu tiyatroseverlerle buluşuyor.

Hayal Atölyesi Tiyatrosu ile farklı üniversitelerden tiyatro topluluklarının da oyunlarıyla zenginlik kattığı festivaldeki gösterimler, Güzel Sanatlar Kampüsü’ndeki OMÜ Sahnesi’nde ücretsiz olarak sergileniyor.