Tarımsal Girişimcilik Ön Kuluçka Merkezinde “Experience Sharing Workshop” Etkinliği
19 Nisan 2019, Cuma - 11:27
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 11:44

Proje yürütücülüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Demiryürek'in yaptığı DOKAP GirKapArGe Projesi kapsamında, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik, Öğr. Gör. Hiroko Kawamorita ve Prof. Dr. Kürşat Demiryürek tarafından ‘Entrepreneurship and Innovation’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte; Erasmus Plus hareketliliği ile beş farklı ülkeden (İngiltere, Tunus, Cezayir, İran, Arnavutluk) OMÜ'ye gelen yabancı öğretim üyeleri, sunumları eşliğinde deneyim paylaşımında bulundu.

“ Entrepreneurship and Innovation” dersi kapsamında gerçekleşen ve Öğr. Gör. Hiroko Kawamorita'nın düzenlediği etkinliğin açılış konuşmasını, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy yaptı. Ardından konuşma yapan Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ise etkinliğin öneminden bahsederek girişimcilik ve inovasyon (yenilikçilik, yenileşim) kavramları hakkında değerlendirmelerini aktardı.

İngiltere’nin Staffordshire Üniversitesinden gelen Prof. Dr. Elhadj Benkhelifa etkinlik çerçevesinde ‘School of Computing and Digital Technologies’ adlı sunumu gerçekleştirdi ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Ardından Ecole Superieure de I’Aeronatutique et des Technologies (ESAT) Tunus'tan öğretim üyesi Dr. Nawel Souissi ‘Direction of Studies, Head of International Office, Erasmus+ Programme’; 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi (Cezair) öğretim üyesi Dr. Nawel Souissi ‘Head of Service of Funding for Research Activities at Rectorate of University; Tahran Üniversitesinden (İran) Neda Shahmiri ise 'Faculty of Entrepreneurship / International Affair’ başlıklı sunumlarıyla katılımcılara hitap etti. Ardından Ismail Qemali of University of Vlora (Arnavutluk) öğretim üyesi Dr. Xhiliola Agaraj ve University of Tirana Tıp Fakültesinden (Arnavutluk) Elona Caslli de sunumlarını gerçekleştirip gelen soruları cevaplandırdılar.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Bafra İşletme Fakültesi Dekanı ve Uluslarlarası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, Staffordshire Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Elhadj Benkhelifa’ya sertifikasını takdim ederek, etkinliğe katılımları için teşekkür etti.

Etkinlik sonrası DOKAP GirKapArGe Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, gelen ziyaretçilere DOKAP Bilişim Merkezini gezdirirken GirKapArGe Projesi ve proje kapsamında yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.