Amerika’da Eğitim Fırsatları
18 Nisan 2019, Perşembe - 18:08
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 12:02

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Kamu Diplomasisi ve Eğitim Bölümü yetkililerince; ABD’de eğitim, ABD vizesi ve ABD Yaz Dönemi Çalış ve Gez Programı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik kapsamında; ABD Büyükelçiliği Basın Ataşesi Yardımcısı Raejean Stokes, EdicationUSA Danışmanı Naz Etçioğlu, ABD Büyükelçiliği Eğitim Koordinatörü Deniz Can tarafından hazırlık öğrencilerine Amerika yükseköğrenim sistemi hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi.

Etkinliğin açılışında öğrencilere ve katılımcılara teşekkür eden Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nalan Kızıltan, bu tür etkinliklerin fırsat olarak görülüp değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan sunumlarda ilk olarak söz alan EdicationUSA Danışmanı Naz Etçioğlu, Amerika’da yüksek lisans eğitimi ve burs imkânları hakkında öğrencileri bilgilendirirken, bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalarda da öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

ABD Büyükelçiliği Eğitim Koordinatörü Deniz Can ile ABD Büyükelçiliği Basın Ataşesi Yardımcısı Raejean Stokes ise Amerika’da eğitim almayı düşünen öğrencilerin araştırmalarına erkenden başlamaları ve bu süreci iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgularken, ABD vizesi, Yaz Dönemi Çalış ve Gez Programı hakkında da değerlendirmelerde bulundular. Deniz Can ve Raejean Stokes ayrıca, bu programa dair tüyoları katılımcı öğrencilerle paylaştılar.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği etkinliğin büyük kısmı, İngilizce olarak gerçekleşti. Bu süreçte öğrenciler de merak ettikleri konulara dair İngilizce sorular yönelterek konuklardan bilgi aldılar.

Etkinlik sonunda, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nalan Kızıltan, konuklara katılım ve katkıları için şükranlarını sunup hediyelerini takdim etti.