Eski Diyanet İşleri Başkanlarından Rektör Bilgiç’e Nezaket Ziyareti
18 Nisan 2019, Perşembe - 13:10
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 12:02

18-19 Nisan 2019 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) düzenleyeceği “Türkiye’de Yüksek Din Öğretimi Çalıştayı” için Samsun’a gelen eski Devlet Bakanı ve eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu ile eski Diyanet İşleri Başkanları Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki ziyarete ayrıca; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk ile öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Turan da eşlik etti.

Ziyarette Rektör Bilgiç, OMÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek çalıştayın, ülkemizdeki yüksek din öğretiminin geleceğe dönük yol haritasının oluşturulmasında ve bu alanda yaşanan problemlerin çözümünde önemli katkılar sunacağını dile getirdi. Bu minvalde diyanet alanındaki yetkin isimleri Üniversitede ağırlamaktan ötürü büyük memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Bilgiç, davetlerine icabetleri için konuklarına teşekkür etti.

Konuklar Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Görmez ise OMÜ’nün böyle bir çalıştayı organize etmesiyle bilgi ve fikir paylaşımın üst düzeye çıkacağını ve bu sinerjinin Türkiye’deki yüksek din öğretimine olumlu yansımaları olacağını dile getirirlerken, gösterilen konukseverlik için Rektör Bilgiç’e şükranlarını sundular.

Ziyarette Rektör Bilgiç, konuklarına Üniversitenin hediyelerini takdim etti.

Ziyaretin ardından Rektör Bilgiç ve konuklar; “Türkiye’de Yüksek Din Öğretimi Çalıştayı”nın açılış paneline katılmak üzere Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne geçtiler.