Yaratıcı Lise Öğrencileri İnovasyon Fikirleriyle Yarıştı
17 Nisan 2019, Çarşamba - 16:20
Güncelleme: 13 Ağustos 2019, Salı - 22:26

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu tarafından “İnovasyon Dershanesi” adlı yarışma düzenlendi.

Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tülay Başaran Anadolu Lisesi, Köksal Ersayın Anadolu Lisesi, Samsun Anadolu Lisesi, Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi olmak üzere 5 farklı liseden 5’er öğrencinin katıldığı yarışmada hayatı kolaylaştıran inovasyon projeleri yarıştı.

Lise öğrencileri yarışma öncesinde, 2 gün boyunca inovasyonun tanımı, inovasyon fikirlerinin oluşma aşamaları, sunum tekniklerini içeren çeşitli eğitimlerden geçtiler. Daha sonra Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin ekip yöneticisi olduğu gruplar inovasyon fikirleri geliştirdi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya; il Millî Eğitim Temsilcisi ile Teknopark Genel Müdür Yardımcısı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“GörYaEl”, “Enerji Harca Enerji Kazan”, “Towcar 4.0”, “Lifebelt”, “Ekoton” adlı projelerinin yer aldığı yarışmada birinci olan Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; görme engelliler için mağazalarda ve marketlerde ürünlerin ağırlığı, markaları, cinsi yönünden tanınmalarını sağlayan özel sesli eldiven “GörYaEl” projesiyle bin liralık para ödülünün sahibi oldu.