İlahiyat Fakültesinde Türk Müziği Konseri
17 Nisan 2019, Çarşamba - 15:34
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 11:57

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi,  “Kırmızı Siyah Mavi” adı altında bir Türk müziği konseri düzenledi. Konserin ana temasını ise renklerle müzik arasındaki ilişki oluşturdu. İcra edilen eserlerle, Türk müziğinde renklerin notaya ve melodiye nasıl aktarıldığı vurgulandı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konsere; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konser öncesi bir selamlama konuşması yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk “Her çarşamba farklı konularda konferans düzenleyerek sürdürdüğümüz etkinliklerimizi bu hafta konserle gerçekleştirmeyi planladık.  Hocalarımız, bize bir müzik ziyafeti sunacaklar. Bizi kırmayıp davetimize icabet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca kültürün farklı boyutlarını görmek açısından teorik tartışmaların dışına çıkarak arada bir nefeslenmeye hepimizin ihtiyacı var. Müziğin bize bu nefesi sağlayacağını düşünüyorum.“ dedi.

Dekan Prof. Dr. Cengiz Batuk’un konuşmasının ardından ses ve ney performansıyla Ahmet Çakır, udda Burhanettin Tatar, neyde Emre Pınarbaşı, kanunda Turgay Kerse, klasik kemençede Senem Arslan, kemanda Kerem Tosik, tamburda Emre Tektaş, bağlamada Muzaffer Öksüzoğlu ve Ehsan Raeisi, bendirde Cenk Torun Türk müziğinin ölümsüz ve seçkin eserlerini icra etti.

Ferahhfeza makamı, nihavend makamı ve muhayyer kürdi makamında birçok eserden oluşan konser, dinleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı.