Rektör Bilgiç Kazım Karabekir’in Kızı Timsal Karabekir’i Konuk Etti
17 Nisan 2019, Çarşamba - 12:11
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 11:39

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç; Atatürk’ün silah arkadaşı ve Millî Mücadele kahramanlarından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’i ağırladı.

19 Mayıs 1919’un 100. yılı etkinlikleri kapsamında OMÜ’nün davetlisi olarak yapacağı söyleşi vesilesiyle Millî Mücadele’nin nirengi noktası Samsun’a gelen Timsal Karabekir, kendisine eşlik eden Kazım Karabekir Vakfı Genel Sekreteri Sadık Tekeli ve OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu ile OMÜ Rektörlüğünü ziyaret etti.

Rektörlük makamında Prof. Dr. Sait Bilgiç ile bir araya gelen Timsal Karabekir, ulusal kurtuluş mücadelesinin sembol şehri Samsun’da bulunmaktan duyduğu onuru ve mutluluğu Rektör Bilgiç’le paylaştı. Özellikle 100. Yılda Samsun’a gelmesinin kendisi için çok anlamlı ve değerli olduğunu vurgulayan Timsal Karabekir, Rektör Bilgiç nezdinde OMÜ’ye şükranlarını sundu.

Rektör Bilgiç ise Millî Mücadele’deki azmi ve kararlılığıyla örnek bir şahsiyet ve komutan olan Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’i kentte ve Üniversitede ağırlamaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, gösterdiği incelik ve teveccühten dolayı konuk Timsal Karabekir’e teşekkür etti.

Ziyarette Timsal Karabekir, babasının bütün yönleriyle ele alındığı “İnsan ve Asker Kazım Karabekir” kitabını Rektör Bilgiç’e hediye ederken, Rektör Bilgiç ise konuğuna Samsun’la özdeşleşen Atatürk’ün heykelinin siluetinin olduğu hediyeyi takdim etti.

Timsal Karabekir, Samsun kent merkezindeki Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da bugün saat 13:30’da “Babamın Gözünden Atatürk ve Millî Mücadele” başlıklı söyleşisiyle Samsunlularla buluşacak.