OMÜ Samsun Bilim Şenliğinde
11 Nisan 2019, Perşembe - 14:47
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:21

"Bilimin Işığında 100. Yıl Samsun Bilim Şenliği", Tekkeköy TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

“TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri” kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) de stant açtığı fuara; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Millî Eğitim Bakanlığı Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen etkinlikle; bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmek amaçlanıyor.

Ayrıca aralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin de yer aldığı ve 20 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen Samsun Üniversite Tanıtım Fuarı da diğer salonda açıldı. İki salonu da ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve beraberindekiler, stantlarda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Bilimin Işığında 100. Yıl Samsun Bilim Şenliği 13 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.