Ciddi Bir Halk Sağlığı Sorunu: Obezite
10 Nisan 2019, Çarşamba - 13:50
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:23

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Erişkin Endokrinoloji Bölümü ve Türkiye Obezite Araştırma Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen Samsun Obezite Tanı ve Tedavi Kursu, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yaklaşık 150 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi çatısı altında gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmalarında OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yılmaz, Türkiye Obezite ve Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumuk ve OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Atmaca söz aldı.

Konuşmalarda obezitenin; artan sıklığı ve yaygınlığı nedeniyle sadece kozmetik bir sorun değil, önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu, yarattığı komplikasyonlar ve eşlik eden metabolik hastalıklar nedeniyle yaşam süresini kısalttığı, korunması ve tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiği ve bu nedenle hem halkın hem de obezite ile ilgilenen sağlık disiplinlerinin eğitilmesinin gerekliliği vurgulandı.

Açılış konuşmalarında sonra başlayan bilimsel oturumlarda; obez hastaların değerlendirilmesi ve tanısı, tedavide davranış değişikliği, tıbbi beslenme, egzersiz, ilaç tedavileri ve cerrahi tedavi yöntemleri, kaybedilen kilonun korunması, kapsamlı ve multidisipliner bir şekilde tüm gün boyunca tartışıldı.