Vezirköprü’de Kanser için Farkındalık Çalışması
09 Nisan 2019, Salı - 15:56
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 12:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü "Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması" dersi kapsamında araştırma görevlileri ve öğrenciler tarafından Vezirköprü Alanşeyhi köyünde kanser farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Birsen Altay ve Öğr. Gör. Dr. Figen Çavuşoğlu koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar doğrultusunda hemşirelik öğrencileri; meme kanseri, kolorektal kanser, serviks kanseri ve testis kanseri erken tanılarına yönelik köy okulunda 30 kadın ve 15 erkek bireye eğitim verdi. Yapılan etkinlikte meme kanserine dikkat çekmek için kadınların yakalarına pembe kurdele takıldı.

Öğrenciler, köyde yaşayan bireylere yaptıkları ev ziyaretlerinde de kanser erken tanılarına yönelik eğitimlerle farkındalığın artmasına katkıda bulundu.