Bafra MYO'dan Teknik Gezi
08 Nisan 2019, Pazartesi - 13:44
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:17

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitki Koruma Programı öğrencileri tarafından Bafra’nın Fener köyünde bulunan “üretici serası” ile Bafra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki “United Genetics Türkiye” isimli firmaya ait fide üretim tesisine teknik gezi düzenlendi.

Geziye katılan yaklaşık 15 öğrenci, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Aydınlı’dan üretici serasında yapılan bitki koruma uygulamaları hakkında bilgi aldı. Gezide ayrıca, öğrencilere özellikle toprak altı zararlılarına karşı yazlık sebze üretiminde yapılacak mücadele işlemleri anlatıldı.

Fide üretim tesisine yapılan ziyarette, Karadeniz Bölge Sorumlusu ve İşletme Müdürü Ziraat Mühendisi İrem Soydaş ile Bafra  MYO’dan mezun ve işletmede fide üretim sorumlusu olarak görev yapan Ziraat Teknikeri Ergin Keskin, geziye katılan öğrencilere ve Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Aydınlı’ya işletme hakkında bilgi aktarımında bulundu. İşletmede, aşılı ve aşısız sebze fide üretiminin yanı sıra araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmalarının da yürütüldüğü ifade edildi.