OMÜSEM’de Affetme Eğitimi
08 Nisan 2019, Pazartesi - 11:42
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:18

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM); eğitimler dizisine “Ruhsal İyiliğe Giden Yol: Affetme Eğitimi” başlıklı etkinliğiyle devam etti.

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan Orak’ın program yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Esra Engin ve Prof. Dr. Ayşegül Bilge’nin eğitimci olduğu program yoğun ilgi gördü.

Affetme kavramına geniş bir bakış açısıyla odaklanılarak bu kavramın pozitif psikoloji açısından önemini kavrayabilmek ve affetme becerisine ilişkin farklı teknikleri öğretmek amacıyla gerçekleştirilen programa; ruh sağlığı alanında çalışan hemşireler, akademisyenler ve konuya ilgi duyan kişiler katıldı.

OMÜSEM’deki eğitim kapsamında; affetme ve ruhsal iyilik, affetme ve öfke ilişkisi, iç sesleri giderme egzersizi, öfkemizi tanıyalım, öfkeyi yöneten affetme egzersizi, diğerini anlama ve anlayışlı olma (nerede, ne zaman, nasıl ?), affetmenin yaşam üzerine etkisi: felsefi bakış geliştirme, affetme süreçleri ve modelleri (terapötik dokunuşların sağlanması), terapötik imgeleme ile affetme konuları anlatıldı.

Eğitim sonunda OMÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Esat Şanlı, eğitimcilere teşekkür belgelerini takdim ederken, katılımcılara ise belgeleri Prof. Dr. Esra Engin ve Prof. Dr. Ayşegül Bilge tarafından verildi.