OMÜ-TTO ile Amasya Üniversitesi İş Birliği Protokolü İmzalandı
05 Nisan 2019, Cuma - 14:34
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:24

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Amasya Üniversitesi arasında teknoloji transfer ofisi iş birliği protokolü imzalandı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın imzalarını taşıyan protokol; OMÜ’nün sahip olduğu teknoloji transfer ofisi yönetimine ilişkin bilgi, birikim ve deneyimlerin, OMÜ Teknoloji ve Transfer Ofisi (TTO) aracılığıyla Amasya Üniversitesine aktarılmasını amaçlıyor.

İş birliği güçlendirilecek

İş birliği protokolünde, Amasya Üniversitesi ile OMÜ'nün Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Samsun Teknopark'ta faaliyet gösteren OMÜ-TTO arasında diyalog ve güven ortamının oluşturularak iş birliğinin güçlendirilmesi, OMÜ’nün sahip olduğu teknoloji transfer ofisi yönetimine ilişkin bilgi ve deneyimlerin OMÜ-TTO aracılığıyla Amasya Üniversitesine aktarılması, yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında katkı sağlayarak kalite ve verimlilik arttırıcı sonuçların alınması, ortak araştırma-geliştirme (AR-GE) çalışmalarının gerçekleştirilmesi ile bilgi ve teknoloji transfer çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor.

İş birliği protokolünü hayırlı olsun dilekleriyle imzalayan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay imza töreninin ardından protokolde belirtilen hedeflere ulaşılması yönünde ve diğer hususlarda görüşmek için fikir alışverişinde bulundu.

Haber : Açelya Kaynar