Rektör Bilgiç Bölüm Ziyaretlerine Devam Ediyor
03 Nisan 2019, Çarşamba - 18:17
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:22

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, fakülte ziyaretleri kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesinde bölüm ziyaretlerine devam etti. Matematik, Arkeoloji, Felsefe ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde incelemelerde bulunan Rektör Bilgiç, bölüm başkanları ve öğretim elemanlarından bilgi alırken onların taleplerini dinledi ve bölümlerden beklentilerini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı ile birlikte ilk olarak Matematik Bölümünü ziyaret etti.

Fen Edebiyat Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite olan OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü ziyaretinde Rektör Bilgiç, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap ve öğretim elemanlarıyla bir araya gelip Bölümdeki gelişmeler, projeler ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

"Arkeoloji Bölümünde çalışmalarımızın amacı geçmişimize sahip çıkmak"

Rektör Bilgiç, ziyaretin ikinci adresi olan Arkeoloji Bölümünde ise Başkan Prof. Dr. Vedat Keleş ve diğer akademik personel tarafından karşılandı ve kendisine Bölümün kısa bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bölüm Başkanı Prof. Dr. Keleş "OMÜ Arkeoloji Bölümü olarak Karadeniz Bölgesi’nde öncü konumdayız. Yaptığımız çalışmalarımızın ulvi amacı, geçmişimize sahip çıkmak, coğrafyamızı koruyarak gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmaktır. Bizler öğrencilerimize sadece teorik eğitimler vermiyoruz, onları ülkemizin çeşitli yerlerindeki çalışma alanlarına göndererek, sahada uygulamalı olarak öğrenimlerini sürdürmelerine olanak tanıyoruz." dedi.

Ziyaret Felsefe Bölümünde devam etti

Felsefe Bölümünde devam eden ziyarette Rektör Bilgiç, Başkan Prof. Dr. Lokman Çilingir tarafından karşılandı.

Bölüm öğretim elemanları ve asistanlarla toplantı gerçekleştirip bir süre sohbet eden Rektör Bilgiç "Ziyaretlerdeki amacımız bölümleri yakından görmek, sorunları dinlemektir." ifadelerini kullandı.

Geliştirilen projeler ve faaliyetlerin daim olmasını dileyen Rektör Bilgiç, tüm çalışanlara başarılar diledi ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Günün son ziyareti Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne oldu

Son olarak Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şahin Köktürk ve öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektör Bilgiç, onlardan beklentilerini dile getirdi. Rektör Bilgiç, görüşme sırasında Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahin Köktürk’ten bölüm hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında günün değerlendirmesini yapan Rektör Bilgiç,  bundan sonra bu tür görüşmeleri daha sık yapacaklarını belirtti.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Haber: Hüseyin ÖZKAN