Terme MYO ile Samsun Lojistik Merkezi Arasında İş Yeri Uygulama Protokolü
28 Mart 2019, Perşembe - 13:22
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 15:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Samsun Lojistik Merkezi arasında; “Öğrencilerin İş Yeri Eğitimi ve Uygulamaları” konusunda protokol imzalandı.

Terme MYO bünyesinde yeni açılan ve 2019 – 2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programında, öğrencilerin yapacağı saha uygulamaları için Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi olarak inşa edilen ve faaliyete geçen Samsun Lojistik Merkeziyle bu amaçla iş birliği protokolü hayata geçti.

Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, protokol töreninde Lojistik Merkezi yetkililerine kapsamlı bir sunum yaparken, Lojistik Merkezinin faaliyetleri hakkında Müdür Temel Uzlu’dan bilgi aldı.

Yeni uygulama: 3+1 sistemi

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, sunumunda ön lisans programlarının amacı ve hedefleri, firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacı doğrultusunda ve 2018 – 2019 bahar yarıyılında ilk defa uygulamaya konulan 3+1 sistemi hakkında detaylar bilgiler aktardı. Terzi sisteme dair “Yeni uygulanmaya başlanan sistemde, öğrencilerimiz 3 dönem okulda, 1 dönem ise sigortalı olarak iş yerinde uygulamalı eğitime başladı. Bu dönem farklı bölümlerden 25 öğrencimizi protokol yaptığımız firmalara yerleştirdik ve kendilerinin, her hafta danışman hocaları tarafından kariyer gelişimleri ve iş yeri uygulamaları takip edilmektedir.” bilgisini paylaştı.

“Öğrenciler üretim sürecini yerinde öğrenecek”

Terzi verdikleri eğitim ve sundukları sahada deneyim kazanma imkânı ile nitelikli ve başarılı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak "Bu model ile öğrencilerimiz Üniversitede gördükleri teorik ve uygulamalı dersler ile edindikleri bilgileri, firmalarda da yerinde görüp uygulama fırsatı elde edecekler. Böylece mezun olduklarında, kendine güvenen, mesleki olarak daha tecrübeli ve piyasayı da bilen kişiler olarak hayata atılmış olacaklar. Terme MYO olarak; bölgemizin ve ülkemizin istihdam ve üretimine yönelik eğitim anlayışı ve vizyonu doğrultusunda mesleki olarak nitelikli öğrenciler mezun etmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının devamında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Üniversite üst yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür eden Müdür Doç. Dr. Terzi “Bizleri böyle bir merkezde ağırlayan ve iş birliğine katkı sağlayan Samsun Lojistik Merkezi Müdürü Temel Uzlu’ya, diğer yöneticilere ve çalışanlara şükranlarımı sunuyorum. Terme MYO Lojistik Programı ve Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi arasındaki anlaşmanın; her iki tarafa, firmalara, sektöre ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.