Rektör Bilgiç Fen Edebiyat Fakültesini Ziyaret Etti
27 Mart 2019, Çarşamba - 18:02
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:39

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, fakülte ziyaretlerine Fen-Edebiyat Fakültesiyle devam etti. İstatistik, Coğrafya, Sosyoloji ve Psikoloji Bölümlerinde bölüm başkanları ve öğretim elemanlarıyla buluşan Rektör Bilgiç, onların talepleri dinledi ve bölümlerden beklentilerini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı ile birlikte ilk olarak İstatistik Bölümünü ziyaret etti. Burada İstatistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yüksel Terzi, Bölümle ilgili olarak bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Rektör Bilgiç, bölümlerle zaman zaman bir araya geldiklerini, bundan sonra bu tür görüşmeleri daha sık yapacaklarını ifade etti.

Rektör Bilgiç, akredite olan İstatistik Bölümünü tebrik etti ve daha çok proje istedi

Geçtiğimiz günlerde Fen-Edebiyat Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından İstatistik Bölümüne verilen akreditasyon dolayısıyla da Bölüm Başkanı Terzi ve öğretim görevlilerini tebrik eden Rektör Bilgiç konuşmasında, akademisyenlerden beklentilerini de dile getirdi ve daha çok proje üretilmesi konusundaki isteğini ifade etti.

Coğrafya laboratuvarında öğrencilerle sohbet etti

Daha sonra Coğrafya Bölümüne geçen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i, burada Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uzun, bölüm başkan yardımcıları ve öğretim elemanları karşıladı. Ziyarette ilk olarak Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Harun Reşit Bağcı, Bölümün tarihçesi, öğrenci sayısı, akademik ve idari personel, fiziki olanaklar ve bölümde yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirici bir sunum yaptı. Burada da öğretim elemanlarından daha çok proje üretilmesi talebini yineleyen Rektör Bilgiç, ziyaretin sonunda bölüm laboratuvarlarını gezdi. Burada öğretim elemanlarından bilgi alan Bilgiç, öğrencilerle de bir süre sohbet etti ve onların hatıra fotoğrafı isteğini geri çevirmedi.

Psikoloji Bölümü terapi görüşme odalarını gezerek bilgi aldı

Coğrafya Bölümü ziyaretinin ardından ise Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Sosyoloji ve Psikoloji Bölümlerini ziyaret etti. Burada Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bozkurt Koç ve bölümlerin öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektör Bilgiç talepleri dinlerken onlardan beklentilerini dile getirdi. Rektör Bilgiç, görüşmenin ardından ise Psikoloji Bölümü terapi görüşme odalarını gezerek bilgi aldı.