Uzmanları Yapay Zekayı Anlattı
27 Mart 2019, Çarşamba - 10:39
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:44

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yapay Zeka Topluluğunun düzenlediği “Yapay Zeka ve Derin Öğrenme” konulu konferans, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Gelişen teknolojiyle birlikte insan hayatının her alanına giren yapay zekanın, sektörün uzmanları tarafından derinlemesine ele alındığı konferansa; Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra Çolak, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yapay Zeka Topluluğu Başkanı Ali Murat Çevik “Toplumumuzun gelişen teknolojiden mahrum kalmaması, muasır medeniyetler seviyesinde bilim ve teknoloji alanında bilinç kazanmasını arzuluyoruz. Üniversitemizde yapay zeka alanında farkındalık yaratmak amacıyla bu konferansa üniversitemizin tüm bölümleri adına Yapay Zeka Topluluğu olarak öncülük ediyoruz.” dedi.

Topluluğun akademik danışman Dr. Öğr. Üyesi İsmail İşeri’nin” Derin Öğrenme Modelleri” konulu sunumuyla devam eden konferansta, Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun Temsilcisi Akın Ömür “Teknolojinin Gelişimi”, YEDAŞ yetkilisi Abdulkadir Karaduman “Big Data”, Yapı Kredi AR-GE Koordinatörü Mustafa İşbilen “Makine Öğrenmesi ile Akıllı İçerik Çıkarımı” ve Human Age Şirketinin kurucusu Faik Berk Güler de “Robotik Zeka” konulu sunum yaptı.

Yapılan çekilişle ödül kazanan katılımcıların belirlenmesiyle konferans sona erdi.