OMÜ’lü Öğrenciler 100. Yılda Şehitleri Aksu-Kocabaş Tepesinden Selamladı
26 Mart 2019, Salı - 19:50
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 15:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri; 19 Mayıs 1919’un 100. yılında şehitlerin anısına Atakum ilçesi sınırları içerinde yer alan 420 metre rakımlı Aksu-Kocabaş Tepesi’ne tırmandı.

Atatürk’ün Millî Mücadele’yi başlattığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılı etkinlikleri kapsamında OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesince organize edilen “100. Yılda Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü”nde OMÜ’lü yaklaşık 200 öğrenci, Atakum ilçesi Aksu köyündeki Kocabaş Tepesi’ne ulaşarak Türk bayrağı açtı.

“Samsun’un bu role sahip olması bizler için onur verici”

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Yürüyüş öncesi konuşan Dekan Taşmektepligil 19 Mayıs’ın kurtuluşun simgesi olduğuna vurgu yaparak “19 Mayıs 1919 hem çok önemli bir tarihtir hem de Samsun’un bu role sahip olması bizler için onur vericidir. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi olarak ülkemizin kuruluşunda kanlarını döken şehitlerimizin adına 100. yılda birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Güzel ve iyi yürüyüş diliyorum.” dedi.

Farklı fakültelerden öğrencilerin de eşlik ettiği yürüyüşte, kortej; Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinden başlayan güzergâh boyunca şehitleri “Her şey vatan için, Ne mutlu Türküm diyene, Vatan sana canım feda” sloganları ve İzmir Marşı ile selamlayarak Ziraat Fakültesine ulaşıp sonrasında Aksu köyüne yöneldi.

Topluluk, Aksu köyüne varmadan önce OMÜ Gölet’te bir süre mola verdi ve burada öğrencilere çay ve bisküvi ikram edildi. Verilen molada Gölet’in doğal güzelliğine tanık olan Dekan Taşmektepligil ile akademisyen ve öğrenciler, açtıkları Türk bayrağı, Atatürk ve OMÜ pankartlarıyla objektiflere poz verdi.

Molanın ardından Aksu-Kocabaş Tepesi’ne doğru ilerleyen kortej, zorlu etabı tamamlayarak zirveye ulaştı. Burada yorulan korteje kumanya dağıtılırken, öğrenciler Samsun ve OMÜ’nün eşsiz manzarasının tadını çıkardı. Zirvede Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri sevgi, özlem ve rahmetle yâd eden OMÜ’lü öğrenciler, onlara karşı olan minnettarlıklarını dile getirdiler.

Gidiş ve dönüş olmak üzere 20 kilometrelik güzergâh

Kocabaş Tepe’nde duygu ve düşüncelerini paylaşan Dekan Mehmet Yalçın Taşmektepligil ise “2019, ülkemizin kurtuluşunun 100. yılı ve Millî Mücadele’de başrolde Samsun vardı. Bizler de Fakülte olarak bir dizi etkinlik planladık ve bunlardan biri bu yürüyüşümüz. Bu yürüyüşümüzle bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimizin kutlu hatırasına sahip çıkmak ve onları anmak için Kocabaş Tepesi’ne tırmandık. Gidiş ve dönüş olmak üzere yaklaşık 20 kilometrelik bu parkuru gönüllü ve severek katettik. Öğrencilerimizin yüzünden âdeta mutluluk ve neşe akıyor. Elbette bizler de çok mutlu olduk ve gurur duyduk. 19 Mayıs’ın 100. yılında etkinliklerimizin devamı gelecek.” sözlerine yer verdi.