Yakakent’e Sosyal Merkez ve Liman Canlandırma Projesi
25 Mart 2019, Pazartesi - 10:01
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 14:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından lisans eğitiminin üçüncü yılında verilen Mimari Tasarım Stüdyosu (MIM 302) dersi kapsamında, bu dönem Yakakent’e sürdürülebilir bir sosyal merkez projesi tasarlanıyor. Proje kapsamında arazinin bulunduğu eski liman bölgesinin canlandırılması için de fikir projeleri gerçekleştirilecek.

Proje alanını yerinde görüp seçim yapmak ve yetkililerden gerekli bilgileri alabilmek için düzenlenen teknik gezi, Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Bölüm Başkanı Koordinatör Prof. Dr. Derya Oktay, Saya Kaynama, Cem Ayık, Hüseyin Başnamlı, Hüseyin Özbulut, Araştırma Görevlileri Özlem Çavuş, Nilay Nida Can, Yeliz Emecen, Volkan Er ve dersi alan 61 öğrenci ile gerçekleşti.

“Fakültenin bilgi birikiminden yararlanmak istiyoruz”

Yakakent Belediye Başkanlığının büyük ilgi gösterdiği proje konusuna destek verebilmek için Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma önce öğretim üyelerine, daha sonra da öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra belediye uzmanı eşliğinde araziye gidilerek analizlere başlandı. Belediye Başkanlığı makamında da fikir alışverişinin yapıldığı gezi sonunda Prof. Dr. Oktay, gösterdikleri konukseverlik ve verdikleri destek için Başkan Kıyma’ya teşekkür etti. Başkan Hüseyin Kıyma ise “Yakakent’in kentsel ve mimari dokusunun gelişimi için Fakültenin bilgi birikiminden mutlaka yararlanmak istiyoruz.” diye konuştu.

“Proje konularımız Fakülte vizyonuna göre belirleniyor”

Dekan Oktay projeye dair yaptığı açıklamada, kent dokusu içinde mimari tasarımı öğretmeyi hedefleyen Mimari Proje-5 dersinin, Fakülte vizyonu doğrultusunda 'yer'e ve sürdürülebilir çevreler oluşturmaya odaklı eğitimin çok önemli bir aşaması olduğunu, şimdiye kadar Amasya, Ünye ve Gerze’de gerçekleştirdikleri projelerde olduğu gibi yerel çevre ve değerlerin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlayan bu tür projelerle bölgeye ve yerel yönetimlere yeni perspektifler de kazandırmış olduklarını sözlerine ekledi.