OMÜ Erasmus+ Oryantasyon Programı Düzenlendi
25 Mart 2019, Pazartesi - 09:53
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2018-2019 dönemi Erasmus+ Programları kapsamında, program ülkelerine öğrenim ve staj hareketliliği öğrencileri için hazırlık ve destek (oryantasyon) toplantıları düzenlendi.

KA103 Program Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği, KA103 Program Ülkeler ile Staj Hareketliliği, KA107 Ortak Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği ve KA107 Ortak Ülkeler ile Staj Hareketliliği Projeleri kapsamında farklı ülkelere gidecek 350 öğrenciye yönelik toplantı, Anemon Otel'de gerçekleşti.
4 farklı salonda gerçekleşen programa, Erasmus Kurum Koordinatörü Emine Bol Yazıcı, Erasmus Öğrenim Giden Öğrenci Sorumlusu Tuğçe Karaz, Erasmus Staj Giden Öğrenci Sorumlusu Funda Yumuk, Erasmus Giden Öğrenci Sorumlusu Betül Yıldırım ve ECTS / DS Koordinatörü Esra Derle konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda ayrıca; Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Akça, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya’nın yanı sıra Teknopark,  Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) ve Agrobigen araştırma-geliştirme (AR-GE) firması yetkilileri yer aldı.

Paralel oturumlar olarak başlayan toplantılarda; Erasmus Programı tanıtımı, staj hareketliliği, karşı kuruma başvuru, belge teslimi, pasaport, oturma izni, sigorta, hibe, hibe kesintileri, konaklama, uluslararası öğrenci kartı ve diğer lojistik bilgiler hakkında detaylar aktarıldı.

Devamında ise ECTS / DS Koordinatörü Esra Derle; Erasmus Yönergesi, ECTS / öğrenim kredileri, dersler, notlandırma, ders programı uyumu, tanınma, gerekli formlar ve nasıl doldurulacağına yönelik açıklamalarda bulundu.

Program sonunda, eski Erasmus öğrencileri ve OMÜ’ye gelen Erasmus öğrencileri ile özel panel oturumu yapılırken Erasmus öğrencileriyle canlı bağlantılar yoluyla iletişime geçildi. Soru-cevap şeklinde devam eden oturum, sertifika takdimiyle son buldu.

ECTS Nedir?

ECTS (European Kredit Transfer System), Avrupa içinde öğrenci hareketliliğini kolaylaştırmak ve öğrencilerin yurt dışında gördükleri eğitimlerinin kendi ülkelerinde tanınmasını garanti altına almak için Avrupa Birliği tarafından geliştirilmiş bir akreditasyon sistemidir.

Haber: Hüseyin ÖZKAN