Havza MYO’lu Öğrenciler Türk Bayrağına Kan Kattılar
22 Mart 2019, Cuma - 11:09
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 13:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğrenci Temsilciliği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü anısına anlamlı etkinliklere imza atıldı.

Daha önceki yıl dönümlerinde ağaç dikme, meşale ile Türk bayrağı oluşturma gibi farkındalıklara imza atan öğrenciler bu kez de Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü anısına Öğrenci Temsilciliği ile Kızılayın ortaklaşa yürüttükleri kan bağışı kampanyasında öğrenci arkadaşlarını kan bağışına davet etti. Etkinliklerde ayrıca, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla şiirlerin okunduğu, oratoryonun seslendirildiği program düzenlendi.

Parmak uçlarından kan damlatarak Türk bayrağı oluşturdular

Etkinliğin en özel anında ise yaklaşık 450 öğrencinin parmak uçlarından kan damlatarak oluşturdukları Türk bayrağı yer aldı. 18 Mart günü Kızılay’a 125 ünite kan bağışında bulunan öğrenciler, Havza Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanmış olan beyaz renkli bayrak motifi üzerine parmak uçlarındaki kanı damlatarak, rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağına bir kez daha kırmızı rengini verdi.

Havza MYO Öğr. Gör. Musa Karabacak, yaptığı açıklamada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla farklı bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Her yıla özgü bir etkinlik düzenliyoruz. Ecdadımız; zamanında bu topraklar için kan dökmüş. Biz de neden bayrağa kan vermeyelim diyerek bu etkinliği yaptık." dedi.

Yüksekokulun Öğrenci Temsilcisi Muhammed Enes Koçoğlu da Çanakkale'de ecdatlarının bayrakları için kanlarını döktüğünü, kendilerinin de şehitlerin aziz hatırasını yâd etmek amacıyla etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin kanlarıyla oluşturulan Türk bayrağı motifi, Yüksekokulda düzenlenen programda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Adem Asan tarafından Havza Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Harun Saat’e takdim edildi.

Bayrak Atatürk’ün Havza’daki Karargâhında Sergilenecek

Denek Başkanı Harun Saat, düzenledikleri anlamlı ve vefa dolu kampanya vesilesiyle öğrencileri tebrik ederek "Türk milletinin her şartta vatan için kanını verdiğini sembolize eden böyle bir çalışmayı hazırladığınız için teşekkür ederim. Çanakkale'de nasıl milletimiz ve vatanımız için kanımızı dökmüşsek şu anda da aynı şekilde seve seve canımızı verir, kanımızı akıtırız. Çocuklarımızın oluşturdukları bu Türk bayrağını, ebediyete kadar sergileneceği Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Havzamızdaki karargâhına arz edeceğim.” sözlerine yer verdi.